מקום הפעילות הגופנית
מהם השיקולים בבחירת מקום הפעילות הגופנית?
אחת השאלות הראשונות העולות בשלבי ההתארגנות לקראת תחילת הפעילות הגופנית, שהמתאמן צריך למצוא לה תשובה מתאימה היא – "היכן לקיים את הפעילות הגופנית"?
כדאי להבהיר ולהדגיש מיד בתחילת הדברים - ניתן לקיים את הפעילות הגופנית כמעט בכל מקום, מקום הפעילות אינו קובע את מידת הצלחת תוכנית הפעילות הגופנית. ידע והבנה, משמעת עצמית, התמדה, תדירות ומשך האימון אלה משתנים המשפיעים הרבה יותר על השגת יעדי התוכנית. אולם, למקום בו מתבצעת הפעילות יש השפעה על יעילות ביצועה של התוכנית, על מגוון האפשרויות וענפי הספורט העומדים לבחירתו ועל מידת ההנאה שלו מהפעילות.
השיקולים האמורים להנחות את המתאמן בבחירת מקום הפעילות הגופנית הם:
1. נוחות -
עד כמה קלה, נוחה ומהירה ההגעה למקום הפעילות? יש לקחת בחשבון את המרחק מהבית, דרכי גישה, זמן נסיעה, מקומות חנייה, מתקני עזר, וכדומה.
2. העלות הכספית -
כמה עולה השימוש במקום הפעילות? האם למתאמן אמצעים כספיים ונכונות לשלם עבור דמי כניסה או חברות במועדון בריאות וכושר, בריכת שחייה וכדומה? קיימים מקומות שבהם אפשר לעסוק בפעילות גופנית ללא עלות כספית.
מקומות לפעילות גופנית ללא עלות כספית – כל השטחים הציבוריים כגון – מדרכות, כבישים, חופי הים, פארקים וגנים ציבוריים, שבילים ומסלולים בחורשות, ביערות ובשמורות הטבע וכדומה.
מקומות שהשימוש בהם כרוך בתשלום – מועדוני בריאות וכושר, חדרי כושר, בריכות שחייה, וכדומה.
3. אימון יחידני או בקבוצה?
האם המתאמן מעדיף לעסוק בפעילות גופנית לבד ובפרטיות, או שהוא טיפוס חברותי הזקוק לאנשים ולפעילות קבוצתית בהדרכת מורה או מאמן?
4. האם המקום מאפשר את ביצוע הפעילות המועדפת?
עד כמה מאפשר מקום הפעילות לבצע את הפעילות הגופנית שבה בחר לעסוק? האם מקום הפעילות מאפשר למתאמן ללכת, לרוץ, לרכוב על אופניים, לשחות, להתאמן במשקולות? ומה באשר משחקי כדור, או טניס?
5. פעילות גופנית במרחב פתוח (Outdoors), או במבנים סגורים (Indoors) –
רבים מהמתאמנים אוהבים לבצע את פעילותם בחוץ, במקומות פתוחים, בפעילויות כמו: הליכה, ריצה, רכיבת אופניים, קיאקים, שייט, טניס ומשחקי כדור. פעילויות אלה המתקיימות באוויר הצח, באור היום, עם תחושת מגע הרוח, חמימות השמש, מראות הנוף, ריחות הים והפריחה בטבע, כל אלה תורמים לבריאות הגוף והנפש ולהנאה מהפעילות.
אולם פעילות גופנית בחוץ אינה תמיד כה נעימה וטובה. ישנם מקומות, בעיקר בערים הגדולות, שהאוויר בה רע לנשימה בגלל עשן המכוניות, עומס התחבורה בכבישים מכביד ומסוכן לפעילות ההליכה, הריצה, ורכיבת האופניים. קיים גם ההיבט הבטיחותי/בטחוני עד כמה בטוח ללכת בשעות הבוקר המוקדמות לבד בפארק? ומה באשר למזג האוויר? בחורף – הגשם והקור ובקיץ – השמש, החום והלחות הגבוהה, כל אלה הן סיבות טובות מדוע ניתן לבחור ולבצע את הפעילות הגופנית גם במקומות ובמתקנים סגורים.
למתקנים הסגורים יש יתרונות וחסרונות:
יתרונות – מיזוג אוויר, מכשירי ומכונות כושר, הדרכה, פיקוח, שיעורים בהנחיית מורה\מדריך, חדרי הלבשה, מקלחות ושירותים, חדרי התאוששות, סאונות וג´קוזי.
חסרונות – עלות כספית, אנשים רבים, צפיפות ורעש, זמן מוגבל לפעילות על המכשירים, חסר אור השמש, אין אוויר צח, חסרים הנוף והטבע.
היכן אם כך עדיף להתאמן? הפתרון הקלאסי (שלא תמיד ולא כולם יוכלו לממשו) הוא שילוב בין שני סוגי הפעילות.
להצגת מאמרים ופרסום בערוץ זה, צור קשר
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.